Meer resultaten voor depressie

depressie
 
Alles over depressie.
Na een bevalling kan een postnatale depressie optreden ook wel postpartum-depressie genoemd. De pas bevallen vrouw voelt zich dan extreem prikkelbaar, neerslachtig, angstig moe en verdrietig. Zon depressie begint binnen enkele weken of maanden na de bevalling. Dysthymie ook wel dysthyme stoornis genoemd.
Depressie begeleiding en depressie overwinnen Vind-een-Psycholoog.be.
Depressie: symptomen, herkennen en depressie overwinnen. Wat zijn de symptomen van depressie? Wanneer ben ik depressief? Depressie is een stemmingsstoornis. De lijn tussen je een tijd minder goed voelen en het kunnen spreken van een depressie is vaag. De intensiteit en ernst kan verschillen. Men spreekt van een depressie wanneer je minstens 2 weken de meeste kenmerken van depressie ervaart bijna elke dag voor het grootste deel van de dag. De meest voorkomende symptomen van depressie zijn.: Interesse en plezier verliezen van alledaagse dingen. Weinig energie of moe zijn. Slecht slapen of net moeilijk uit bed komen. Verstoorde eetlust: minder eetlust of juist overdreven eetlust. Rusteloos zijn of juist trager bewegen. Moeilijk kunnen concentreren. Wanneer je vermoedt depressief te zijn, contacteer dan een psycholoog. Depressie wordt vaak gemakkelijk in de mond genomen, maar er zijn enkele verschillende vormen van depressie.
Symptomen depressie.
Ik wil ook graag de nieuwsbrief per e-mail ontvangen. Het is belangrijk een depressie of depressieve klachten snel te herkennen en te bestrijden om verergering te voorkomen. Lichte behandelingen zijn dan nog mogelijk. Maar snelle herkenning is niet altijd gemakkelijk. Naast psychische klachten zijn er lichamelijke klachten die kunnen wijzen op een depressie. Het duurt vaak even voordat mensen doorhebben dat hun lichamelijke klachten te maken kunnen hebben met hun depressiviteit. Psychische en cognitieve klachten. somber, neerslachtig, een gevoel van leegte. verminderde interesse in mensen en activiteiten, nergens plezier in hebben. negatieve gevoelens en gedachten, schuldgevoelens. gebrekkig zelfvertrouwen, faalangst. huilbuien of de behoefte te huilen, zonder dat dit lukt. snel boos of geïrriteerd. besluiteloosheid, gebrekkig vermogen om problemen op te lossen. vaak met de dood bezig. traagheid, moeite met nadenken. vermoeidheid, geen energie. gewichtsverandering door te weinig of te veel eten. slapeloosheid of te veel slapen. minder of geen zin hebben in seks. een droge mond. hoofdpijn, druk op de borst benauwdheid, pijn in rug, gewrichten of spieren. Er zijn ook symptomen die op depressie lijken maar een andere oorzaak hebben.
Over depressie Wat is een depressie? PsyQ.
Online behandeling stemmingsproblemen. Gratis anonieme e-Health. Psycho-educatie bij depressie. Cognitieve therapie bij depressie. Opname bij depressie in een kliniek. Lichttherapie bij depressie. Deeltijdbehandeling bij depressie. Neem een depressie serieus. Depressie: wat kun je als naaste doen. Opeens was ik mijn identiteit kwijt. Rust in mijzelf. Ik zou toch juist blij moeten zijn? Ik sta weer positief in het leven. Zwanger en depressief. Een wereld van verschil. Wat te doen tegen depressie? Wat is een depressie bij ouderen? Wat te doen tegen winterdepressie? Wat is melatonine? Wat is een atypische depressie? Kan iedereen, ook zonder een intake, achter de lichtbak? Wat is een manische depressie? Waarom heeft de een wel last van een winterdepressie en de ander niet? Heeft lichttherapie bijwerkingen? Wat zijn oorzaken van postpartum depressie? Wat is de oorzaak van een winterdepressie? Wat is een stemmingsstabilisator? Wat is de oorzaak van een atypische depressie? Wat is lichttherapie? Wanneer is lichttherapie niet geschikt? Hoe lang duurt een depressie gemiddeld? Hoe kom je uit een depressie? Hoe lang duurt een postnatale depressie? Hoe help je iemand die depressief is? Mijn partner is depressief. Hoe ga ik daar mee om? Is depressie een erfelijke ziekte? Wat is een depressie met vitale kenmerken?
Depressie, symptomen en behandeling MediPedia.
In Belgi├ź gaat een pilootproject van start om tele-expertise uit te bouwen, wat beloftevol is voor de behandeling van heel wat aandoeningen, zoals. U bent hier. Depressie, een echte ziekte. 5 tot 10% van alle vrouwen en 3 tot 5% van alle mannen krijgt ooit te maken met depressie. Niettemin is deze ziekte nog altijd te weinig erkend en aanvaard. Depressie wordt nog al te vaak beschouwd als een gebrek aan moed of wilskracht. Depressie is wel degelijk een invaliderende ziekte met niet alleen psychische maar ook lichamelijke symptomen.
Depressie? Zelfhulpprogramma behandelt depressie online!
Verder in het artikel worden depressie symptomen beschreven en worden de criteria voor een diagnose depressie gegeven volgens de DSM Diagnostical and Statistical Manual of Mental Disorders. De gratis depressie test kan je helpen onderscheid te maken tussen je down voelen en depressiviteit.
Wat is een depressie 113 Zelfmoordpreventie.
Ook kan je depressie leiden tot gevoelens van schaamte. Mensen met een depressie beschrijven vaak dat ze zich heel leeg voelen, dat ze zelfs niet verdrietig meer zijn. Ze voelen zich dan gevangen in een alles overheersend gevoel van onverschilligheid.
Wat is depressie? PsychoseNet.
Iedereen kan last krijgen van depressie, ongeacht leeftijd, opleiding of etnische afkomst. Het zijn vaker vrouwen dan mannen die een depressie krijgen. Zon vijf procent van de mensen in Nederland heeft jaarlijks een combinatie van symptomen die past bij wat we een depressie noemen.
Wat is een depressie? Radboudumc.
Een psychotische depressie wordt meestal tot de zwaardere vormen van depressie gerekend. Naast de ernst van een depressie zijn er ook verschillende soorten depressies te onderscheiden. Bijvoorbeeld depressie na de bevalling, seizoensgebonden depressie of een zogenaamde dysthyme stoornis, die wel langdurig is maar minder heftig.
Cijfers en feiten depressie Loketgezondleven.nl.
Depressie verhoogt het sterfterisico met een factor 165, hetgeen hoger is dan van bijvoorbeeld verhoogd cholesterol. Depressie op jonge leeftijd is van negatieve invloed op de schoolprestaties en bemoeilijkt het doorlopen van de reguliere ontwikkelingstaken van een jongere. Depressie op jonge leeftijd is een voorspeller van een depressie op latere leeftijd.

Contacteer ons